ASD ORMAN, Turcia

http://www.asd-orman.com/english/

Atunci cand, la inceputul secolului trecut, doi ingineri americani care incercau sa descopere un material electroizolant care sa inlocuie mica (Herbert Faber & Daniel O’Connor), material natural extrem de rar, in aplicatiile electrotehnice, ei nu puteau intui marea varietate de aplicatii pe care acest material le va avea, de-a lungul timpului, in industria constructiei, amenajarilor interioare, mobilierului, productiei de usi si pardosele etc.

Cunoscut astazi sub numele generic de HPL (High Pressure Laminate), materialul este realizat din straturi succesive de hartie Kraft (functie de grosime), impregnate cu rasini termo-stabile (fenolice si melaminice) presate  cu o forta de 10 MPa si la o temperatura ridicata (1500°C).

Laminatele HPL pot fi intalnite astazi, in fiecare zi, in toate domeniile vietii noastre : invatamant, sanatate, transporturi, rezidential, corporate, sport si rectreere, comercial, industrial etc. Laminatele HPL ofera arhitectilor si designerilor o mare diversitate de materiale si optiuni pentru creeare unui mediu modern si functional.

Infiintata in 1999 si avand peste 100 de angajati si suprafete de productie de peste 80,000 mp., ASD Orman este, in acest moment, liderul pietei de profil din Turcia, producand intreaga gama de laminate HPL (High Pressure Laminate) si CPL(Continuos Pressed Laminate).

Dintre produsele laminate ASD Laminate putem enumera :

ASD LAMINATE COMPACT, este un HPL  realizat din straturi succesive de hartie Kraft (functie de grosime), impregnate cu rasini termo-stabile (fenolice si melaminice) presate  cu o forta de 10 MPa si la o temperatura ridicata (1500°C). Realizat intr-o gama extrem de divesa de finisaje (cateva sute), Compact este materialul ideal pentru productia de mobilier, pentru usi si pardoseli, pentru decoratiuni (placari decorative) interioare si exterioare (fatade ventilate), pentru partitionari de toalete si dusuri etc.

ASD LAMINATE COMPACT FOR VENTILATED FACADE este o placa HPL, realizata din straturi succesive de hartie Kraft (functie de grosime), impregnate cu rasini termo-stabile (fenolice si melaminice) presate  cu o forta de 10 MPa si la o temperatura ridicata (1500°C). Produsul astfel rezultat este o placa caracterizata printr-o buna comportare in timp, isi pastreaza planeitatea si dimensiunile initiale chiar si in conditii extreme de mediu. Acest laminat HPL este prevazut cu un ultim strat acrilic, continand aditivi care sa-l protejeze de actiunea razelor ultraviolete si de actiunea apei meteorice.
Placa HPL astfel rezultata devine un produs care indeplineste toate conditiile impuse de norma europeana EN-438-6, fapt ce o recomanda pentru placarile exterioare cu montaj uscat ale fatadelor. Poate fi folosit atat la constructii noi cat si la imobile vechi ale caror fatade se doresc renovate.

CHEMICAL RESISTANT LAMINATE este o varietate de HPL Compact care este extrem de rezistent la actiunea substantelor chimice, fiind special conceput pentru utilizarea in laboratoare, spitale etc.

GLOSS BOARD LAMINATE este un laminat HPL extrem de lucios, cu proprietati excelente de rezistenta la abraziune si impact, fapt care il recomanda pentru orice utilizare in productia de mobilier.

METAL LAMINATE , este un HPL  realizat din straturi succesive de hartie Kraft (functie de grosime), impregnate cu rasini termo-stabile (fenolice si melaminice) presate  cu o forta de 10 MPa si la o temperatura ridicata (1500°C) peste care se aplica o foita subtire metalica, materialul rezultat avand un mare succes in decorarea spatiilor interioare

POSTFORMING LAMINATE este un material HPL, extrem de rezistent si care se recomanda a fi utilizat acolo unde estetica, durabilitatea, igiena si intretinerea usoara sunt obligatorii. Fara pori si inert din punct de vedere microbilogic, este foarte rezistent la impact, caldura si substante chimice, fiind recomandat pentru utilizare la blaturile de lucru.

 

 

 

 

Produse comercializate din partea producatorului

< Inapoi la lista producatorilor