DRYVIT, Polonia

http://www.dryvit.com/

RETCO prezinta in premiera pentru Romania, Dryvit sistem termoizolant pe baza acrilica si minerala si sisteme de finisare. Datorita Dryvit, cladirea are un aspect elegant, original si impresionant. O tehnologie bine pusa la punct care ia in considerare toate detaliile va duce la obtinerea rezultatului dorit. O gama bogata si diversa de culori (mai mult de 500), texturi si detalii arhitecturale asigura libertatea de proiectare.

Sistemele Dryvit respecta cerintele standardelor internationale in domeniul constructiilor. Acestea au fost testate cu succes pentru a determina rezistenta la crapare, durabilitatea culorilor, influenta factorilor externi nocivi (inclusiv focul, umiditatea, coroziunea, schimbarile de temperatura, poluarea industriala si factorii atmosferici nefavorabili) .

Certificatul Britanic al Institutului de Atestare BBA confirma rezistenta timp de treizeci de ani a sistemelor Dryvit. Va oferim ca exemplu peretele superior izolat in 1970 (strada Warsaw Przy Agorze 27), pe care nu exista niciun semn nici dupa treizeci de ani de folosinta. Deoarece acesta a fost prima realizare de acest gen in Polonia, peretele a fost folosit de Insitutul de Cercetari Tehnice pentru intocmirea indicatiilor pentru metoda denumita “light wet” ( usor umed) .

Materialele Dryvit au intrat pe piata poloneza in 1991. Interesul si cererea din ce in ce mai ridicate fata de produsele Dryvit au determinat infiintarea in anul 1996 a Dryvit Systems USA (Europe) Sp. z.o.o. si inceperea productiei in Polonia. Deschiderea oficiala a Fabricii Dryvit in Krze Duze in apropiere de Radziejowic a avut loc la data de 28.05. 1997. De la acea data,  fabrica produce toate materialele necesare sistemelor Dryvit (adezivi, finisari si vopsele) cat si mortar pentru placile ceramice – gresie si faianta. Fabrica isi desface produsele pe piata poloneza si pe pietele din alte tari ale Europei Centrale si de Est.

1.    Prezentarea produselor

Sistemele Dryvit-tehnologii testate si durabile de izolare termica si renovare a peretilor exteriori si de finisare a fatadelor cladirilor. Acestea sunt cunoscute in intreaga lume de mai mult de 30 de ani si sunt constant imbunatatite pentru perfectionarea calitatii. Acestea au fost elaborate in asa fel incat sa poata fi folosite in orice conditii climaterice. Acestea rezista la inghet, caldura si fluctuatii de temperatura, cat si la conditiile agresive ale mediului urban. Daca totul se face conform recomandarilor producatorului, fatadele cladirilor isi vor pastra durabilitatea exceptionala si un aspect estetic pentru 30 de ani. Sistemele Dryvit influenteaza economisirea de energie (chiar si cu 45%) si reducerea costurilor de intretinere (curatarea fiind suficienta).

Mentinerea calitatii foarte bune a materialelor este posibila multumita cercetarilor detaliate, utilizarii celei mai noi tehnologii de productie (care este supusa celui mai riguros control al calitatii) si totodata tuturor testelor facute pentru a determina nivelul de siguranta si conformitatea cu normele si, in special, personalului de service care actioneaza prompt.

Compania Dryvit asigura cumparatorilor traininguri gratuite si consultatii pe santierul de constructii, oferind si consultanta in domeniul design-ului.

Dryvit ofera garantie pentru materiale cu conditia ca lucrarile sa fie executate conform tehnologiei Dryvit si sa se foloseasca exclusiv materiale Dryvit. Este important sa se constientizeze faptul ca utilizarea componentelor altor sisteme in Dryvit poate avea urmatoarele consecinte:

-       penetrarea vopselei in finisaj

-       pigmentarea suprafetei stratului exterior

-       eflorescente la suprafata vopselei de pe fatada

-       slabirea stratului de baza de la suprafata materialului de izolare

-       patarea si aparitia ciupercilor

Pentru a proteja investitorii impotriva posibilelor efecte ale folosirii incorecte a sistemelor Dryvit, compania ofera consultatii tehnice inainte de inceperea sau in timpul lucrarilor pe santier.

Cel mai bun rezultat final poate fi obtinut daca:

- se utilizeaza sistemele originale Dryvit

- se controleza achizitiile (de catre executor)

- se angajeaza personal calificat pentru utilizarea tehnologiei Dryvit

Dryvit este de asemenea un serviciu complex la cel mai inalt nivel international, elaborat in timp in cadrul sucursalelor companiei din toata lumea. Datele tehnice elaborate de specialisti intr-un mod simplu, ofera modalitatea de instalare si regulile de aplicare corecte si legarea cu  partile de baza ale cladirii. Toate datele tehnice sunt incluse in prezentarea noastra multimedia si pe site-ul www.dryvit.pl.

Pentru executarea cladirile dumneavoastra va recomandam cei mai buni executori autorizati, care prin utilizarea materialelor Dryvit, la un pret accesibil, vor schimba fatada cladirii in mod avantajos.

Nu trebuie sa cautati un compromis intre pret si calitate-in cazul produselor Dryvit puteti gasi materiale de cea mai buna calitate si cele mai bune companii de executare.

2.    Sistem acrilic OUTSULATION (de izolatie exterioara)

Pentru productia materialelor continute de acest sistem, se folosesc copolimeri acrilici de cea mai buna calitate consolidati prin adaugarea de fibra sintetica. O asemenea compozitie ofera o rezistenta excelenta, o flexibilitate excelenta-rezistenta la compresie, tensiune, soc si radiatii UV.

Aplicarea polimerului acrilic 100% si a unor agregate din cuart de cea mai buna calitate confera materialelor Dryvit cele mai bune caracteristici pentru pastrarea culorii, chiar si in cazul expunerii directe la razele soarelui si contribuie la cresterea nivelui de rezistenta la poluarea atmosferica.

Un avantaj suplimentar al finisarilor acrilice este formula chimica unica utilizata in timpul productiei. Rolul acesteia este de proteja fatada impotriva cojirii si poluantilor din atmosfera, avand si o actiune inhibitoare a cresterii microorganismelor de la suprafata finisajelor. Astfel fatadele protejate sunt caracterizate de un aspect estetic constant si de o excelenta calitate timp de mai multi ani.

Sistemul Outsulation poate fi utilizat pentru polistiren cu o grosime de pana la 25 cm. Finisajele incluse in sistem sunt colorate in masa si sunt transportate in containere sub forma unui produs gata de a fi folosit.

3.    Sistem mineral EPS DRYSULATION

Drysulation este un sistem inofensiv pentru mediu bazat pe componente minerale. In cazul materialelor de finisaj Drytex - parti ale sistemului, se utilizeaza exclusiv componente naturale. Finisajele Drytex sunt caracterizate de proprietati functionale si rezistenta excelente, iar datorita naturii lor minerale au o rezistenta excelenta la incendii (clasificate ca fiind neinflamabile).

Vopselele de exterior de cea mai buna calitate proiectate pentru sistemele minerale sunt utilizate pentru a vopsi finisajele Drytex. Aceste vopsele au o formula de protectie de inalta tehnologie impotriva algelor si ciupercilor. Sistemul Drysulation poate fi utilizat pe polistirenul cu o grosime de pana la 20 de cm.

4.    Sisteme pe baza de vata minerala ROXSULATION SM

Acest sistem este bazat pe combinatia de vata minerala si materiale de finisare minerale. Acesta este un tip de izolatie pentru cladirile inalte cat si pentru acele cladiri care au nevoie de o mai buna izolatie fonica. Elementele componente ne inflamabile ale sistemului Roxsulation respecta toate cerintele anti-incendiu pentru fatadele cladirilor inalte. Cu ajutorul acestui sistem se pot face lucrari de renovare a cladirilor vechi si de asemenea o izolatie a celor noi.

 

5.    Sistem de silicat pe EPS OUTSULATION SLK

Outsulation SLK din cadrul sistemului de finisaje de silicat sunt produse pe baza de liant - silicatul de potasiu. Sistemul de silicat ofera un aspect estetic fatadei si in acelasi timp o protectie excelenta impotriva poluarii. Acest lucru se aplica atat pentru poluanti atmosferici (cum ar fi praful etc.) cat si pentru poluantii urbani (cum ar fi gazele, funinginea etc.).

Finisajele pe baza de silicat Dryvit SLK sunt caracterizate printr-o ridicata permeabilitate la vapori, durabilitate si rezistenta la impact. Un alt avantaj al finisajelor pe baza de silicat Dryvit este aderarea excelenta de stratul inferior. Finisajele produse sunt gata pentru a fi utilizate. Acestea sunt colorate in masa, intr-o paleta bogata de culori si texturi. Sistemul Outsulation SLK poate fi utilizat in cazul polistirenului cu o grosime de pana la 20 cm.

6.    Sistemul de silicat pe baza de vata minerala ROXSULATION SLK

Elementele componente ale sistemului Dryvit Roxsulation SLK sunt, printre altele, adezivii minerali, panouri de fatada cu vata minerala, materiale de finisare pe baza de silicat. O astfel de compozitie a sistemului il face utilizabil pentru cladiri, insistand in mod special asupra sigurantei la incendii si asupra unei mai bune izolari fonice. 

Materialele utilizate in sistemul Roxsulation SLK prezinta performante excelente si o utilitate operationala, cum ar fi absorbtia scazuta de apa, permeabilitatea ridicata a vaporilor, rezistenta la impact si radiatiile UV. Pentru producerea materialelor incorporate in acest sistem, se folosesc  in special componentele naturale. Finisajele din cadrul acestui sistem sunt produse pe baza de silicat de potasiu, dispersii de polimer, materiale de umplere si agregate selectate cu atentie. Materialele de finisaje sunt colorate in culori din paleta Dryvit la cererea clientului si sunt gata pentru a fi folosite.

7.    Sisteme pentru case cu constructie cu schelet INFINITY RESIDETIAL MD

Inifinity Residential MD-o solutie dezvoltata de Dryvit care consta in utilizarea panourilor de izolatie din polistiren cu caneluri speciale. Stratul de termoizolatie este in asa fel proiectat incat atunci cand este instalat in mod adecvat, sub suprafata sa se creaza un stat anti-umezeala care reprezinta o garantie pentru protectia cladirilor impotriva efectelor apei.

 

8.    Sistem prefabricat FEDDERLITE

Acest sistem este proiectat pentru a fi folosit atat in cazul cladirilor noi cat si in cazul cladirilor vechi. Baza acestui sistem este prinderea de peretii existenti cu diferite solutii de material la exterior, cum ar fi panourile prefabricate de izolare Fedderlite.

Aceste panouri sunt facute din polistiren cu un strat unilateral de suprafata pentru produsele incluse in sistemul acrilic Outsulation si sunt ancorate in substrat prin intermediul elementelor mecanice de fixare prin intemediul sectiunilor de otel fabricate la rece, montate in panourile de polistiren. Suplimentar, acestea pot fi lipite cu un adeziv de stratul inferior. Legaturile dintre panouri sunt etanseizate prin utilizarea unui snur de poliuretan si a unui material de etasare. Sistemul Fedderlite poate fi utilizat numai pe baza designului tehnic dezvoltat pentru o anumita cladire.

 

9.    Sistemul fatadei decorative ULTRA-TEX

Aceasta exceptionala solutie polivalenta poate da fatadei un aspect asemanator placilor ceramice,  caramizii, lespezilor, pietrei si altor materiale de constructie datorita utilizarii unor sabloane speciale si a unor materiale acrilice. Ultra-Tex ofera posibilitati nelimitate de a schimba aspectul fiecarui perete. Este foarte usor si poate fi folosit atat ca si sistem de finisare si izolare, cat si ca o placare permanenta a peretilor despartitori. Ultra Tex poate fi de asemenea utilizat la realizarea decorurilor pentru teatru si film.

 

10. Finisaje de tip granit decorativ AMERISTONE, AMERISTONE TTM si STONEMIST

Agregatele naturale de diferite forme si culori folosite in cadrul acestor finisaje va vor permite sa obtineti culori unice si originale asemanatoare pietrelor. Impreuna cu sabloanele Ultra-Tex, finisajele confera aspectul unor pietre naturale neregulate, sau prin intermediul polistirenului care confera un aspect rustic-granit natural, marmura sau gresie. Finisajele de tip mozaic se aplica ca un strat de finisaj in cadrul sistemelor de izolare termica si finisajelor peretilor exteriori ai cladirilor sau ca finisaje decorative pe straturile deja existente, atat in interiorul cat si in exteriorul cladirii.

 

11. DEMANDIT METALLIC

O gama foarte interesanta de produse (exclusivitate DRYVIT) o reprezinta gama DEMANDIT METALLIC care datorita vopselelor metalizate de finisaj permite executarea unor fatade termoizolante care reprezinta copii fidele ale fatadelor ventilate cu casete metalice de tip Alucobond, bineinteles executate cu costuri de 2-3 ori mai reduse.

 

12. DUROPLEX

 

Sistem de finisaje cu scop arhitectural conceput pentru aplicatii interioare, in constructia sau renovarea cladirilor. Gama de finisaje este practic nelimitata si prezinta urmatoarele caracteristici: curatare si intretinere usoara, rezistenta la abraziune (>8000 cicluri), permeabil la vaporii de apa, incombustibil clasa A, etc.

Dryvit SUA (Europe) Sp.z.o.o. impreuna cu distribuitorul sau RETCO, ofera consultatii gratuite care constau in vizite ale reprezentantilor tehnici ai Dryvit pe santier. Acesta trebuie sa estimeze daca lucrarile sunt conforme cu cerintele tehnologice, in fiecare stagiu al lucrarilor la fatade.

Stim ca niciunul dintre investitori nu isi poate permite „nimic”, dar stim sigur ca va putem convinge de faptul ca va permiteti Dryvit-sisteme de izolare si de fatada, ceea ce pentru mai mult de treizeci de ani pentru investitorii si executorii din intreaga lume reprezinta sinonimul calitatii si durabilitatii.

Nu trebuie sa faceti un compromis intre pret si calitate-la Dryvit gasiti materiale de cea mai buna calitate si companiile celor mai buni executori.

 

Produse comercializate din partea producatorului

< Inapoi la lista producatorilor