KNAUF INSULATION, Austria

http://www.knaufinsulation.com/

 

RETCO prezinta in Romania produsele pentru termoizolatii (vata minerala si bazaltica) ale unuia din liderii mondiali in acest domeniu, grupul Knauf.

In ciuda dimensiunii sale, Knauf este o firma tipica de familie care promoveaza o cultura organizatorica din ce in ce mai rar intalnita in prezent, cultura care de altfel i-a asigurat succesul de care se bucura astazi. Libertatea decizionala, curajul de a pune in practica idei noi, inovatiile si investitiile, valori sustinute de toti angajatii Knauf, sunt elemente definitorii care au facut din Grupul Knauf un jucator important pe piata materialelor de constructii.

Grupul Knauf a fost fondat in 1932 de catre fratii Alfons si Karl Knauf. Astăzi fii lor, asociaţii Baldwin şi Nikolaus Knauf, conduc cu succes numeroasele companii ale corporaţiei în colaborare strînsă cu alţi membri ai familiei.

Cu peste 150 de fabrici in Europa, Asia, SUA si Amercia de Sud si peste 22,000 de angajati in 40 de tari, vanzarile Grupului Knauf in 2007 a atins nivelul de 5,5 bilioane EURO. Cele mai importante piete de desfacere sunt Europa de Nord, de Vest si Centrala, cu extindere si in tarile de pe coasta Marii Mediterane: Spania, Italia, Grecia si Turcia. In ultimul timp, o pondere importanta in totalul cifrei de afaceri l-au avut si vanzarile Grupului inregistrate in Europa de Est, tarile din fosta Uniune Sovietica si China.

Avand ca obiect initial de activitate procesarea gipsului, Knauf s-a dezvoltat de-a lungul timpului şi si-a diversificat productia, devenind o corporaţie internaţională care ofera o gama variata de produse:

§  Produse din gips: plăci de gips, tencuială, rigle etc;

§  Materiale termoizolante: vata minerala de sticlă, vata minerala bazaltica, polistiren extrudat, polistiren expandat, poliuretan şi placi din lemn-beton;

§  Alte produse pentru construcţii: placi pentru tavan, secţiuni de metal laminat şi sisteme de tencuit pereţii.

Despre Knauf Insulation

Ca parte a Grupului Knauf, Knauf Insulation reprezinta una din cele mai respectate si in rapida expansiune companii de pe piata internationala. Datorita facilitatilor de productie din Europa, Rusia, Anglia si SUA, venitul anual din vanzari a depasit asteptarile cu 1 miliard EURO

Compania a inregistrat cea mai rapida crestere din lume in domeniu, producand o gama larga de produse pentru izolarea termica si acustica, precum si pentru protectia la incendiu a tuturor tipurilor de constructii, fie ele locuinte, cladiri comerciale sau parcuri industriale. Cu peste 5.000 de angajati in 50 de tari din intreaga lume si 30 de facilitati de productie, produsele Knauf Insulation includ vata de sticla, vata bazaltica, polistiren extrudat, polistiren expandat si placi de lemn-beton.

Ca producator de multiple tipuri de produse izolante, Knauf Insulation este pozitionata strategic oferind solutii pentru toate tipurile de aplicatii.

Knauf Insulation isi propune sa protejeze si sa conserve mediul inconjurator prin produse obtinute in mare parte din materiale reciclabile. Compania utilizează tehnologii avansate care asigură calitatea superioară a produselor fabricate şi a ambalării acestora, asigurand in acelasi timp o reducere substantiala a emisiilor de CO2. Modul de ambalare dezvoltat de Knauf Insulation permite reducerea perioadei de încărcare/descărcare, micsorarea suprafatei necesare pentru transportarea şi depozitarea produselor, precum si reducerea consumului de combustibil necesar pentru livrarea produselor catre clienti.

Produsele Knauf, utilizate pentru izolatia cladirilor, pot fi clasificate functie de destinatia lor in:

1.     Produse pentru acoperisuri plane (tip terasa)

2.     Produse pentru acoperisuri inclinate

3.     Produse pentru tavane (intrados)

4.     Produse pentru fatade si pereti compartimentare

5.     Produse pentru pardoseli

Documentatia tehnica completa poate fi descarcata aici.

 

 

Produse comercializate din partea producatorului

< Inapoi la lista producatorilor