ROCKWOOL, Danemarca

http://www.rockwool.com/

 

RETCO este unica companie din Romania care importa si distribuie in tara noastra toate solutiile grupului Rockwool:

1.     Vata minerala Rockwool 

2.     Tavane false acustice si decorative din fibre minerale: Rockfon

3.     Placi fenolice pentru fatade ventilate: Rockpanel

Grupul Rockwool este liderul mondial în ceea ce priveşte producerea de vată minerală bazaltică, un material ce îmbunătăţeşte calitatea vieţii şi contribuie la atenuarea problemelor de mediu, precum efectul de seră, smog-ul şi ploaia acidă. Termoizolaţia Rockwool ne oferă un mediu interior plăcut, protejându-ne de frigul pătrunzător de afară. In climatele cu temperaturi ridicate, vata minerală bazaltică ajută la păstrarea temperaturilor răcoroase la interior.

Prezenţă mondială 

Grupul Rockwool a fost înfiinţat în 1909. In prezent, grupul are peste 8500 angajaţi şi peste 23 de fabrici pe trei continente şi dispune de o reţea mondială de reprezentare prin birourile comerciale, partenerii şi distributorii săi. Sediul central şi Departamentul de cercetare, dezvoltare şi protecţie a mediului se află în Danemarca, oraşul Hedehusene, în apropiere de Copenhaga.                    

Ecologie şi protecţia mediului

Izolatia Rockwool este unul din puţinele produse care poate economisi de mai mult de 100 ori energia utilizată pentru fabricarea sa. Contribuie la conservarea resurselor insuficiente de energie şi contribuie la reducerea  poluării şi emisiilor de CO2 prin minimizarea consumului de combustibil.

Timpuri noi – produse noi 

In cursul anilor 80 ai secolului 20, compania Rockwool International A/S, aşa cum se numea din anul 1976, a constatat că se poate utiliza vata minerală bazaltică şi pentru alte scopuri, în afară de cel iniţial de izolare. O cercetare intensă şi de lungă durată a înlesnit introducerea pe piaţă a unui larg spectru de noi produse, născute din tehnologia avansată a producerii de vată minerală. Divizia Rockment producea elemente separatoare pentru pereţi, podele şi tavane. Divizia Rockfon fabrica izolaţie fonică, iar divizia Grodania prezenta produse speciale din vată minerală, care absorbeau apa şi înlocuiau substratul sau turba în sere. La ora actuală, aceste produse şi multe altele, care nu servesc doar drept izolaţie termică, constituie o componentă importantă şi în permanentă dezvoltare a cifrei de afaceri a companiei Rockwool.

Expansiune pe plan mondial

In anii 90, compania Rockwool a trecut prin cea mai rapidă expansiune geografică din întreaga sa istorie. Aceasta a început în anul 1988, când Rockwool International a achiziţionat prima fabrică pentru fabricarea de vată minerală bazaltică în Canada, în apropiere de Toronto. 
Dup
ă căderea cortinei de fier, Rockwool şi-a început expansiunea în Europa de Est. Prima fabrică a fost cumpărată în anul 1991 în fosta RDG. In anii 1993 şi 1995 a achiziţionat 2 fabrici în Polonia. In anul 1997, Rockwool a achiziţionat o fabrică pentru fabricarea de vată minerală în Ungaria, în 1998 în Republica Cehă, iar în 1999 a cumpărat cea mai mare fabrică pentru fabricarea de vată minerală în Federaţia Rusă.
In anul 1999 societatea şi-a continuat expansiunea şi pe pie
ţele din sudul Europei. Astfel, în acel an societatea Rockwool a achiziţionat o fabrică pe insula Sardinia din Italia şi a început construcţia unei noi fabrici în Spania. In anul 2000 ea a achiziţionat o fabrică în Malaezia, continuându-şi astfel expansiunea în Orientul îndepărtat.

Produsele Rockwool, utilizate pentru izolatia cladirilor, pot fi clasificate functie de destinatia lor in:

1.     Produse pentru acoperisuri plane (tip terasa)- Monrock Max E, Hardrock, Dachrock, Spodrock

2.     Produse pentru acoperisuri inclinate

3.     Produse pentru tavane (intrados): Ceilingrock

4.     Produse pentru fatade si pereti compartimentare: Airrock, Frontrock

5.     Produse pentru pardoseli: Steprock

Documentatia tehnica completa poate fi descarcata aici.

 

 

Produse comercializate din partea producatorului

< Inapoi la lista producatorilor