ROPIMEX, Germania

http://www.protezionemurale.com/

In institutiile sanitare (in primul rand, spitale), traficul intens cu mijloace de transport al pacientilor, carucioare, paturi rulante, creeaza premisele unor incidente, lovituri, care pot conduce la deteriorarea grava a peretilor, usilor etc. cu consecinte destul de importante asupra bugetului destinat reparatiilor curente si lucrarilor de intretinere. Din acest motiv, standardele de proiectare din domeniu au impus treptat, utilizarea unor sisteme de protectie impotriva lovirii accidentale a peretilor, colturilor, usilor si tocurilor acestora care, datorita specificului institutiilor sanitare, trebuie sa satisfaca si alte cerinte, cel putin, la fel de importante: materiale anti-bacteriene si agrementate sanitar, rezistente la foc, rezistente la substante chimice de dezinfectare si curatare etc. De asemenea, din necesitati practice impuse de facilitarea deplasarii pacientilor in interiorul spitalelor, sistemele de protectie au fost integrate cu sisteme de balustrade care indeplinesc si rolul de protectie al peretilor.

ROPIMEX Germania: unul dintre cei mai importanti producatori din domeniu, ofera o gama foarte vasta de solutii de protectie a peretilor, din  pentru spitale, clinici, institutii sanitare de orice tip. Solutiile de protectie ROPIMEX sunt executate din policarbonat Decoba/Jedex, material studiat de Bayer pentru utilizare in domeniul medical. Sistemele de protectie ROPIMEX sunt foarte rezistente la solicitari mecanice, la murdarie, grafitti, la substante chimice dezinfectante (cu exceptia acetatilor), la dezvoltarea bacteriilor si ciupercilor, sunt ignifuge (clase C1, B1, B2, M e F) etc., oferind o alternativa superioara produselor similare din PVC. Din aceasta gama fac parte:

PLAX: placi din policarbonat, proiectate pentru a oferi o protectie cuprinzatoare peretilor si usilor. Produsele din aceasta gama au capacitatea de a absorbi si reflecta loviturile, fiind executate din policarbonat (in cazul, putin probabil, al deteriorarii acestea se pot inlocui usor), colorat in masa intr-o gama foarte vasta de culori si texturat pentru a masca efectele loviturilor si abraziunii. Se instaleaza foarte usor cu un adeziv special.

DEFENDER: profile de protectie pentru colturile peretilor, proiectate pentru a oferi o protectie cuprinzatoare colturilor peretilor si usilor. Colturile sunt cele mai sensibile parti ale peretilor la lovituri si deteriorari. Aceste cavitati, care iau nastere in urma loviturilor, pot deveni adevarate “colonii” de bacterii si microbi, fiind dificil de curatat si dezinfectat. Pot fi folosite si la reparatii, acoperind loviturile vechi si prevenind aparitia unora noi. Produsele din aceasta gama au capacitatea de a absorbi si reflecta loviturile, fiind executate din policarbonat (in cazul, putin probabil, al deteriorarii acestea se pot inlocui usor), colorat in masa intr-o gama foarte vasta de culori si texturat pentru a masca efectele loviturilor si abraziunii. Sunt usor de curatat si dezinfectat, sunt ignifuge si rezistente la zgariere si abraziune.

H140: balustrade si profile de protectie integrate pentru pereti, proiectate pentru a oferi o protectie cuprinzatoare contra loviturilor produse de caruciare etc. Produsele din aceasta gama au capacitatea de a absorbi si reflecta loviturile, fiind executate din policarbonat (in cazul, putin probabil, al deteriorarii acestea se pot inlocui usor), colorat in masa intr-o gama foarte vasta de culori si texturat pentru a masca efectele loviturilor si abraziunii. Sunt usor de curatat si dezinfectat, sunt ignifuge si rezistente la zgariere si abraziune.

H146: balustrade tubulare, proiectate pentru a oferi o sustinere suplimentara persoanelor in varsta sau cu dizabilitati. Sunt usor de curatat si dezinfectat, sunt ignifuge si rezistente la zgariere si abraziune. Sunt ideale pentru scari si coridoare

B200: sisteme de protectie integrate pentru pereti, proiectate pentru a oferi o protectie cuprinzatoare contra loviturilor produse de caruciare etc. Se pot fixa la inaltimi variabile pentru a face fata exigentelor clientilor

Produse comercializate din partea producatorului

< Inapoi la lista producatorilor